Saturday 31 October 2009

Halloween


            Azi este 31 octombrie .
  Pentru prima data sarbatoresc Halloween-ul .Mi-am cumparat un dovlecel,baloane cu un chip de bostanel pe ele ,bol pentru dulciuri pentru copii care vor bate la usa sa spuna deja celebra - " Trick or treat ".
    Imi place sa ma bucur de orice "sarbatoare " cu iz comercial ,gen St.Valentin , Halloween etc .Fiecare sarbatoare de genul asta ascunde o poveste unica a fiecaruia dintre noi .
Halloween-ul ii sperie pe copii , dar ii si bucura , datorita dulciurilor pe care le primesc .
   Cu toate ca sarbatoresc aceasta noua zi , asta nu inseamna ca mi-am uitat traditia .
Pentru mine povestea acestei zile este sarbatoarea in sine .

Ma voi bucura cat pot eu de mult , ma voi duce sa fotografiez prichideii imbracati in vrajitori , scheleti ,paianjeni etc . 

Voi posta pe viitor poze cu prichideii surprinsi de mine pe strazile Londrei bantuite de fantome !!!

Ps: dovleacul a fost realizat de mine !!

BUH BUHUUU BUHHUUU


Happy Halloween !!!

Friday 30 October 2009

Zambet


   Eram astazi intr-un parc , cu o multime de copii in jurul meu , fiecare jucandu-se pe topogan , in leagane , ori alergand dupa mingii ori doar alergand . Ceea ce mi-a placut si mi-a ramas intiparit in memorie este zambetul lor inocent , energia lor vibranta care ma facea si pe mine sa renunt la statul pe banca si de a ma juca cu ei ... ceea ce in final am si facut .
Joaca pe topogan , in leagan , ori numai alergand mi-a adus aminte de copilaria mea , de copii cu care ma jucam in parc , de momentele fugitive petrecute acolo , de energia pe care o aveam atunci ...
    Totodata am observat si privirile inmarmurite ale parintilor, voiosia copiilor nu-i cuprinsese si pe ei ..,plictisul dar si momentul ca au mai bifat un lucru important in activitatea copiilor pe ziua aceea .
   Zambetul de pe fetele lor disparuse de ani de zile , zambet asemanator copiilor ,zambet care nu se va intoarce pe fetele lor prea curand ..
Unii oameni au uitat sa se bucure de momentele unice pe care le ofera copilaria unui copil , grijile zilnice le-au acaparat energia ,au uitat sa mai fie copii si sa se joace cu proprii copii !!!
   Un zambet le-ar aduce mai multa bucurie copiilor , decat o privire trista , ingandurata , cu privirea pe alte meleaguri ..
    Oamenii au uitat sa se bucure de ceea ce le-a oferit Dumnezeu , de ceea ce au reusit prin propriile forte , uitand ca cele mai mici lucruri sunt de cele mai multe ori foarte importante pentru copii si adultii de maine !

Wednesday 28 October 2009

Please


Come back to me, Gongyla, here tonight,
You, my rose, with your Lydian lyre.
There hovers forever around you delight:
A beauty desired.

Even your garment plunders my eyes.
I am enchanted: I who once
Complained to the Cyprus-born goddess,
Whom I now beseech

Never to let this lose me grace
But rather bring you back to me:
Amongst all mortal women the one

I most wish to see.


Please - by Sappho !!!

Saturday 24 October 2009

Romanii din UK si discriminarea


Incepand cu anul 2007 Romania a intrat oficial in Uniunea Europeana. Tot cu anul 2007 , romanii au intrat in Regatul Albionului fara viza ,lucru de neconceput pana atunci . Datorita seriozitatii lor si a muncii asidue de care au dat dovada , romanii le-au dovedit englezilor ca merita sansa de a intra in Regat fara viza.
Urmatorul pas al comunitatiii romanesti ar fii ridicarea restictiilor pe piata muncii , egalitatea pe piata muncii , cu care se lauda Regatul va fii intr-adevar deplina si pentru romani .
Nu cred ca exista roman care sa nu fii fost discriminat la locul de munca pe care si l-a gasit cu greu ,colectivul unde muncind fiind de multe ori aspru cu el/ea , doar pentru ca suntem din Romania , o tara din Marea Familie Europeana , o tara discriminata din orice punct de vedere in Europa Occidentala .
Petitiile trimise de comunitatea romaneasca la Primul Ministru britanic au aratat inca o data unirea romanilor , cauza comuna i-a unit pe toti in acelasi scop .
Poate un mars pentru drepturi si egalitate pe piata muncii de aici nu ar fii o idee rea , initiativa ar putea fii preluata de comunitatea romaneasca , iar stirea ar aparea in ziarele  de mare tiraj . Ar fii inca un pas inainte pentru cererea romanilor la egalitate , nediscriminare si oportunitati egale pe piata muncii engleze.

Thursday 22 October 2009

Evadarea


  Evadarea din cotidianul citadin a devenit zilnic un subiect fierbinte de discutie. O simpla iesire in parc , la munte , la mare , au devenit un lucru de pretuit si de dorit cat mai des posibil .

   Ideea de a cumpara o casa la tara , nu mai este o noutate , stilul de viata de la oras , agitat si obositor , se poate inlocui foarte simplu cu stilul linistit de la tara , care iti da o stare de energie si te revigoreaza in totalitate - fizic , dar mai ales psihic .

    Se vehiculeaza tot mai des , ideea de retragere intr-un loc linistit , dar oare nu si tara a devenit un loc plin de agitatie , de activitati similare orasului ? Monotonia ca - "aici nu se intampla nimic " , ori " aici este o liniste de mormant " , sunt cam disparute . Viata taranului s-a schimbat si ea , modernismul a ajuns la el acasa , viata tihnita ,linistita de care s-au bucurat parintii lui a disparut de mult timp ,animalele , martore la schimbarile vietii , de mult nu mai sunt pe pajiste , acum le-au inlocuit cele de la supermarket .

  Viata taranului roman , si nu numai a taranului roman  , s-a schimbat mult , iar noutatile i-au navalit mintea si spiritul . 

  Putinii tarani romani care inca au mai ramas curati si credinciosi invataturii pe care au primit-o si pe care au jurat sa o duca mai departe , sunt pe cale de disparitie .., traditiile mor o data cu ei , spiritul romanesc moare o data cu ei ..

   Pasarea Phoenix romaneasca se va mai trezi din cenusa ??

Monday 19 October 2009

Singuratate


    De cand suntem copii , societatea ne invata sa fim sociabili , sa fim deschisi la suflet , sa fim buni si darnici .Momentele de solitudine nu sunt permise , poate doar atunci cand dormi , ori te ocupi de igiena intima . O data cu inscrierea la scoala , colectivul dar si prietenii se maresc , iar momentele de singuratate scad. Singuratatea devine ceva pretios numai al sufletului tau , numai al ratiunii tale .
    Evenimentele si cursul monoton al vietii tale incep sa vina cu o repeziciune la care simti ca tu esti spectator si nu actor .Actorul din tine , ramane undeva inlauntrul tau , urli de multitudinea de prieteni din jurul tau , bunatatea si sociabilitatea ta devine sa te faca sa te simti din ce in ce mai rau . Tigara pe care o fumezi incepe sa iti devina prietena , ei ii spui durerile si bucuriile tale , cu imparti norocul  dar si ghinionul . Fumul de tigara te face sa visezi mai des , mai mult ...
   Eu cred ca mai " prinzi " ceva momente de libertate atunci cand esti student(a), libertatea si singuratatea aceea te marcheza , te face mai puternic , mai cu picioarele pe pamant.Esti constient de visele , de planurile pe care ti le faci ca se pot indeplini ori nu , ca se pot face reale ori ar putea ramane numai planuri .
   Momentul cel mai valoros al vietii tale ,se intampla atunci cand iti intalnesti sufeltul pereche , jumatatea .Singuratatea ta numai este numai a ta , este a amandorora , singuratatea devine ceva mult mai important decat sociabilitatea cu prietenii .
  Iti doresti singuratatea in doi din ce in ce mai des , mai plina de bucurie , mai plina de viata .
Solitudinea ta s-a sfarsit pentru totdeauna , o data cu intalnirea persoanei iubite .
Dorinta ta de singuratate s-a sfarsit si ea , planurile s-au naruit in fumul de tigara uitata de tine .Fumul de tigara este singurul tau martor al planurilor , al viselor si al dorintii tale de a fi singur , de a fi unic , de a nu fii social . 

Frumusetea si femeia


In fiecare epoca a existat un "model " de frumusete , esential pentru adolescente si nu numai .
Frumusetea putea sa fie bucolica , slaba ori cu greutate potrivita .
Frumusetea fascineaza , ori din contra te turbeaza .:)
Eram uimita cateodata de picturile Renasterii , pentru ca toate arata femeia intr-o forma bucolica , grasa - nu chiar bine facuta ..dar asa era "modelul " ideal atunci ; femeile care reprezinta diferitele tari , de exemplu Romania , in pictura realizata de Rosenthal ( "Romania revolutionara " ) , arata o femeie , cu privire optimista , care priveste spre un viitor maret ; femeia este vizionara la evenimentele ce vor urma in Romania .Frumusetea ei este tipica femeilor romane , parul brunet cu ochii negri .
Femeia franceza este reprezentata de obicei cu un steag francez deasupra soldatilor morti din jurul ei .Frumusetea ei este tipica acelei perioade , respectiv 1789 .
Oare cum ar arata femeile ca reprezentative ale conflictelor din Irak , Iran ori Afganistan ?
Din partea estica a Europei , culoarea si principiile au fost reprezentate prin culoarea portocalie - si ma refer la Revolutia portocalie din Ucraina , si respectiv Revolutia rozelor din Georgia .
Frumusetea fetelor ce au cantat revolutiile din ambele tari , sprijinul pentru cauzele luptii , dar si contributia studentilor , diasporei si a populatiei locale , au facut ca schimbarea sa apara mai repede si sa impiedice fortele malefice de la conducere .
Frumusetea si femeia sunt doua lucruri total egale , orice femeie este unica ,bunatatea ei se reflecta in statutul de fiica , iubita , mama , iar frumusetea ei este de necontestat .

Sunday 11 October 2009

Scrisoare pentru mama si tata


"Va scriu aceste randuri pentru ca imi este tare dor de voi.. ma simt singura acasa , la scoala ,chiar si cu prietenii mei de joaca .
Ultima data cand ati sunat acasa , eu eram plecata la scoala .Bunica mi-a povestit toate intamplarile voastre din Anglia , toate glumele pe care le savurati amandoi . Mi-a spus de asemenea despre munca pe care o aveti acolo si ma incurajeaza in fiecare zi sa fiu buna la scoala , sa va ascult cand vorbiti cu mine la telefon si sa va respect foarte mult pentru ceea ce faceti pentru mine si pentru familia noastra .
Va simt lipsa foarte mult , va iubesc ..dar eu nu mai vreau sa stau cu bunica , vreau sa stau cu voi amandoi , sa ne jucam , sa ne ducem in parc , sa ma dau pe topogan ,in leagan si sa ma joc in nisip, impreuna cu voi . Mi-e dor de clipele pe care le-am trait aici cu voi , si ma gandesc daca am gresit cu ceva de m-ati parasit amandoi .
Am sa vin la voi , si nu prin avion ori alt mijloc de transport ,ci prin dorinta divina , am sa va imbratisez si am sa va sarut pe obraji , am sa va mangai parul albit ,si ochii obositi de munca , am sa sarut picioarele si am sa le spal cu cel mai bun ulei ...am sa fiu in sfarsit alaturi de voi .... "

Fiica voastra iubitoare , M.

Anual sute de copii din Romania considera ca plecarea parintilor de langa ei , este un altfel de parasire , in termeni mai moderni .Decizia lor de a fii langa ai lor parinti de a le simti dragostea si caldura , este una tragica- sinuciderea , in diferite moduri .
Salvarea lor de catre persoanele care au grija de ei , de obicei , se intampla prea tarziu .
De cat timp nu ti-ai mai vazut copilul lasat in tara ? De cat timp nu l-ai mai sunat sa ii mai auzi glasul inocent ?

Thursday 1 October 2009

Paul et Valerie



Croix ,aproape de Lille in Nordul Frantei . 1889. Se deschide prima patiserie Paul .Spitirul francez si atmosfera de acolo va ramane ca o amprenta vie in inimile melancolicilor si al anilor nebuni de dinaintea Marelui Razboi .

In 1958 se va deschide prima patiserie Paul , in Barcelona , o tara puternic traditionalista .Afacerea patiseriei traditionale franceze se extinde de-a lungul secolului in toata Spania . Succesul afacerii se datoreaza in primul rand calitatii produselor , muncii asidue a angajatilor , buna pregatire manageriala , dar si daruirea oamenilor din spatele afacerii .
Incet- incet , patiseria s-a extins peste tot in lume .In Londra sunt 10 patiserii .
Atmosfera este conceputa pentru oamenii burghezi melancolici , ramasi undeva la inceputul secolului al-19-lea .Prajiturile sunt concepute manual ,produsele de brutarie - nu putine la numar , se bucura de avantajul fainei aduse din Franta , ceea ce ofera gustului o savoare unica ,gustul prajiturilor , torturilor - de diferite forme si marimi , produsele se brutarie , te fac sa te simti unic/a ; chelnerii si chelneritele poarta vechea uniforma .

O alta cafenea cu traditie din Londra este Patisserie Valerie . Anul nasterii patiseriei in Londra este 1926 .Atmosfera este similara lui Paul .Deserturile , main- mealul ,sunt concepute manual , calitatea produselor , aspectul , este de necontestat de a fi excelent .

In multitudinea culturala din Londra , aceste doua nume isi fac competitie una alteia ,dar totodata ducand clientul pe un taram neatins de zgomotul masinilor , al vitezei internetului ori al vitezei vietii .
Linistea ce ti-o confera aceste patiserii este unica , atmosfera este desavarsita acolo unde sunt amplasate , chiar daca sunt in zone aglomerate , atmosfera creata de ele , te fac sa crezi ca traiesti boem , ca masinile sunt inca pe aburi , trasurele inca mai circula pe strazi .. ca timpul s-a oprit pentru ele .