Sunday 31 October 2010

Diamante din cenusa -sfarsit

Intra la o statie de metrou cu destinatia Paris Nord.Nu stiu ce sa faca .Incepu sa priveasca oamenii care treceau pe langa ea-unii pareau indiferenti la locurile pe langa care treceau ,altii vorbeau atat de tare la telefon incat ii auzea de la departare ,vazu copii cum isi imbratiseaza parintii ,rasetele si zambetele o facura sa izbucneasca in plans .
Dupa un timp se aseza pe podeaua rece a garii.Venise o fata spre ea si o intreba daca e bine .Ii raspunse rapid printre plansul amarnic ca este bine .
Dupa un timp ,se ridica si se duse spre coridorul care indica bilete spre destinatii in Europa.Nu stia unde vroia sa se duca ,dar vroia sa nu mai fie acolo.Simtea in fiecare individ o posibila amenintare .
Stia ca Martin nu este dupa ea ,nu ii mai simtea prezenta monstruoasa.
Acum era libera sa se duca unde dorea ea.Dar nu stia unde .Se asezase la coada la bilete cu destinatia Eurostar.Se intreba cat costa un bilet .Avea doar 100 de euro cu ea.
Ajunsa in fata caseritei ii spuse ca are 100 de euro si vrea un bilet.
-Unde anume domnisoara ?
-Oriunde ..dar nu mai vreau sa stau aici.
-Avem bilete valabile spre Londra ,Bruxells ,Praga si Budapesta .
-Cred ca voi lua spre Londra.Cand este urmatorul tren ?
-Biletul pe care il doriti dumneavoastra din banii pe care ii aveti ,este peste 1 zi .Dar puteti sa-l cumparati acum ,daca doriti.
-Da,binenteles.
Dupa o noapte dormita pe podeaua garii ,Mira se urca in trenul libertatii.O noua viata o astepta acolo ,un viitor o astepta.
Tara ei era undeva in urma ,nu mai dorea sa stie de ea .Franta fusese tara in fusese prostituata pentru altii .
Se gandea ca in Anglia cu siguranta nu va fii asa ..

Sfarsit

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.