Sunday 27 February 2011

The people`s supermarket



Am fost aseara la cumparaturi ,dar nu la orice fel de supermarket din Londra ,ci unul pentru oameni facut pentru comunitate .
Ideea este noua ,se vrea o reducere a produselor aruncate(wastage)-prin prepararea lor in delicioase deserturi ori take away food ,la preturi rezonabile ;o alta idee a conceptului de supermraket-comercializarea mai multor produse britanice in locul celor aduse de peste granite.
Experienta a fost una noua pentru mine ,desi imi place sa fac cumparaturi .Ideea de a cumpara tot de pe raft nu mai e valabila aici ,iar marketingul adus pe piata de a cumpara un produs si a de a lua unul gratis(buy one get one free),nu e valabila deloc.
Produsele (legumele si fructele )sunt aduse de la fermele din jurul Londrei de chiar managerul magazinului si cel care a venit cu ideea unui alt concept de shopping.
Produsele din carne sunt putine la numar ,la preturi mai mari decat la orice supermarket din Uk.Conceptul este sa cumperi mai multe legume si fructe decat carne .
In concluzie ,as mai putea sa spun ,ca zona in care este asezat supermarketul este una foarte bogata din Londra(Russell Square si Holborn),iar concurenta este una acerba-in zona existand un mare Waitrose ,un Tesco Express deschis 24/7 ,Sainsbury`s-la fel de mare ca Waitrose.
Daca vreti sa vedeti cum arata in interior ,va las site-ul si o sa intelegti mai bine ideile ,conceptele ,marketingul din spatele lui si binenteles managerul :http://www.thepeoplessupermarket.org/

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.