Friday, 15 May 2009
Ingerii din viata noastra
Ingeri cu privire calda ori rece , sunt langa noi zilnic . Cateodata ii simti , cateodata ii vezi , cateodata le simti respiratia , gandurile...
Ingerii incearca sa te faca sa te simti mai bine , chiar daca dimineata si ziua in sine pare a fi de rau augur.
Vorbele calde , sinceritatea , inocenta lor , te fac parca sa simti ca poate " Maine e o alta zi " , mai buna , mai pozitiva .
Ingerii sunt : familia, prietenii , iubitul/iubita , copilul din pantece ori cel deja de cativa anisori.
Ingerii sunt acele fiinte pe care ii vezi zilnic , care au grija de tine , atunci cand iti este mai greu , atunci cand simti ca pamantul iti fuge sub picioare ,atunci cand sunt singurul sprijin moral din viata ta .
Wednesday, 13 May 2009
Mars funebru
Ningea bogat, si trist ningea, era tarziu
Cand m-a oprit, in drum, la geam clavirul;
Si-am plans la geam, si m-a cuprins delirul-
Amar, prin noapte vantul fluiera pustiu.
Un larg si gol salon vedeam prin draperii,
Iar la clavir o bruna despletita
Canta purtand o mantie cernita,
Si trist canta, gemand, intre faclii.
Lugubrul mars al lui Chopin
Il repeta cu nebunie...
Si-n geam suna funebra melodie,
Iar vantul fluiera ca tipatul din tren.
Apoi, veni si-o blonda in salon...
Si-aproape goala prinse, adormita,
De pe clavir, o scripca innegrita-
Si urmari, pierduta, marsul monoton.
Inalta, despletita, alba ca de var,
Mi se parea Ofelia nebuna...
Si lung gemea arcusu-acum pe struna
Ingrozitorul mars lugubru, funerar.
Cantau amar, era delir,
Plangea clavirul trist, si violina-
Facliile isi tremurau lumina,
Clavirul catafalc parea, si nu clavir.
Tarziu, murea clavirul lung gemand,
Luptau facliile in agonie...
Si-ncet se-ntinse o noapte de vecie,
Si-n urma, greu, un corp am auzit cazand.
Vai, de-atunci imi pare lumea si mai trista,
Viata-i melodie funerara...
Si nu mai uit nebuna lautara-
Si transfigurata, trista clavirista.
Autor: George Bacovia
Poezia Mars funebru de George Bacovia
Aer
Aerul, desi foarte stabil in stare pura, isi schimba compozitia o data cu variatiile de altitudine sau cu dimensiunile spatiului in care se gaseste. Se poate spune ca reprezinta elementul absolut indispensabil vietii. Se combina armonios cu pamantul si apa si joaca un rol esential in existenta focului.
Foc
Cercul magic este un spaţiu Sacru folosit în mod special pentru protecţia persoanei.
În interiorul acestui cerc puteţi depăşi lumea fizică şi orienta mintea tot mai profund în înaltele nivele ale supraconştiinţei.
El acţionează ca o barieră protectoare către toate entităţile diavoleşti şi celor elementare nedorite.
Din interiorul acestui Cerc Magic, Magicianul poate invoca, spiritele angelice, dacă are puterea aceasta, sau conjura apiritele demonice, dacă vrea să le supună pentru a nu mai face rău.
Apa
Cuvantul "apa" deriva din ebraicul maim . Ea este considerata ca fiind principiul vietii si al mortii . Apa este simbolul ce poate fii urmarit in toata istoria umanitatii . Apa deriva din Akasa dar in comparatie cu focul are calitati opuse.Calitatile de baza sunt raceala si contractia. Apa deasemenea are 2 poli, cel pozitiv este hranitor, protectiv, datator de viata, pe cand cel negativ este distructiv sub aspectele de micsorare,fermentatie, divizare. Datorita calitatilor sale el da nastere fluidului magnetic. Focul si Apa se regasesc in toate religiile.Dupa legile creatiei focul nu poate exista de unul singur daca in interiorul sau nu se afla opusul sau, principiul apei. Aceste 2 elemente sunt de baza, cu ajutorul carora totul a fost creat. Astfel peste tot exista cele 2 elemente in aspectele lor de fluid electric si magnetic, reprezentand polaritatile opuse .
Saturday, 9 May 2009
Presa romaneasca
Presa de altadata scria despre evenimente importante pentru tara , chiar si pentru individ ; activitatile culturale erau puse la mare loc in activitatea omului - si nu ma refer aici la perioada comunista , ci mai degraba la anii `20 , cand presa avea anumite influente , bine primite si intelese de omul de rand si de intelectual .
Citesc in fiecare zi presa , si rar gasesc cate un articol , care sa imi starneasca interesul sa-l citesc . Nu cred ca numai eu am acest sentiment , ca presa scrisa romaneasca a suferit mari schimbari , unele in sens negativ, si mai putine in sens pozitiv .
Absolventii de jurnalistica , unii merituosi , nu reusesc sa intre in anumite trusturi de presa , si sa isi construiasca o cariera de succes . Cei mai multi se reprofileaza , ori se hotarasc sa plece in strainatate . Poate cineva de acolo ii va auzii si le va da o sansa mica .
Putinele reviste culturale , prezinta aceleasi subiecte , povestesc despre aceeasi oameni - cu merite , onoratii , premii .. etc , iar de stimularea tanarului absolvent de jurnalistica , care are talent ,nici nu se vobeste ; va ramane sumbru si necunoscut . Indiferenta fata de ce se intampla in tara ar trebui sa-i miste pe tineri , si sa faca ceva pentru viitorul lor .
Degeaba ai informatii valoroase de la scoala , daca nu ti le pui in practica .Este ca si cum nu le -ai avea , nu ai stii ce s-a intamplat , ori mai rau - vei devenii indiferent ca cei din jurul tau .
Cimitir pustiu
Te vad in fiecare zi
Cu statui reci si cenusii ,
Cu cruci , morminte si ingeri vii
Ma infricosez de multe ori,
Cimitir cenusiu
Ma intreb de ce mai existi?
Ca sa arati lumii ,
Ca nimic nu este vesnic
Cimitir vechi si gol
Cu umbre reci , sumbre , si goi
Ma pierd in tine zi de zi
De ce ma urmaresti mereu?