Saturday 9 May 2009

Presa romaneasca

Incep sa cred ca nu mai exista presa romaneasca de valoare . Tot mai multe publicatii incep sa scrie articole fara sens , fara noima , care in final  incarca mintea umana pana la refuz.
Presa de altadata scria despre evenimente importante pentru tara , chiar si pentru individ ; activitatile culturale erau puse la mare loc in activitatea omului - si nu ma refer aici la perioada comunista , ci mai degraba la anii `20 , cand presa avea anumite influente , bine primite si intelese de omul de rand si de intelectual .

Citesc in fiecare zi presa , si rar gasesc cate un articol , care sa imi starneasca interesul sa-l citesc . Nu cred ca numai eu am acest sentiment , ca presa scrisa romaneasca a suferit mari schimbari , unele in sens negativ, si mai putine in sens pozitiv .

Absolventii de jurnalistica , unii merituosi , nu reusesc sa intre in anumite trusturi de presa , si sa isi construiasca o cariera de succes . Cei mai multi se reprofileaza , ori se hotarasc sa plece  in  strainatate . Poate cineva de acolo ii va auzii si le va da o sansa  mica .

Putinele reviste culturale , prezinta aceleasi subiecte , povestesc despre aceeasi oameni - cu merite , onoratii , premii .. etc , iar de stimularea tanarului absolvent de jurnalistica , care are talent ,nici nu se vobeste ; va ramane sumbru si necunoscut . Indiferenta fata  de ce se intampla in tara ar trebui sa-i miste pe tineri , si sa faca  ceva pentru viitorul lor .
Degeaba ai informatii valoroase de la scoala , daca  nu ti le pui in practica .Este ca si cum nu le -ai avea , nu ai stii ce s-a intamplat , ori mai rau - vei devenii indiferent ca cei din jurul tau .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.