Tuesday 21 July 2009

Culoare incolora


Ce contrast de titlu !
O vezi intr-o poza , intr-un tablou , cateodata pe peretii unei case , cladiri mai vechi - care ar avea multe de povestit , daca ar avea glas..
Culorile constrasteaza in natura , in peisajul pierdut al unei paduri, intr-un sat uitat de lumea moderna , in suburbia unui oras medieval ori in centrul unui oras modern .
Culorile sunt vii , ori asternute pe  un fond depresiv , linistit .. ca nimic nu s-ar fii intamplat de la inceput pana in ziua de azi.

Viata culorilor o simti , o atingi intr-o poza veche , cu personaje de mult apuse .Simtirea lor te fac sa te cutremuri , sa simti sentimentele lor atat de profunde , de glasul lor acum tacut ..de slabiciunea ce le-a fost o data calitate ..de viziunea zilei de apoi..de ziua ce se facu noapte pentru totdeauna...

Amintirea personajelor ramane undeva in umbra timpului negru , pierdut in colturile vreunei gentute ori pod de casa veche.. 

O singura culoare iti poate da o stare de libertate de tot ce te inconjoara ..

Imagineaza-te intr-un lan de maci, te uiti in stanga , in dreapta - esti doar tu cu macii .

Libertatea lor , gingasia si firetea lor te fac sa nu iti mai doresti sa pleci de acolo . Vrei sa ramai acolo.. dar asta nu se poate ..

Mergi mai departe , dai de un albastru pur , limpede .. ce ar putea fi oare ? Marea , oceanul , ori un simplu lac ?

Te uiti la el , ii simti mirosul , il atingi ... vrei mai mult .. te scufunzi in el .. innoti printre pesti .. intelegi viata subacvatica, atingi algele , pestii , vezi bancuri de pesti - fascinant nu ?

Iesi din apa , ud pana la piele .. mergi spre munti , vai , dealuri ... dai de un desert .Totul in jur este galben , gri .. iar soarele te loveste cu razele lui ...

Incerci sa iti dai seama unde esti .. nu reusesti sa iti amintesti unde ai fost ultima data ori cu cine ai fost .. 

Galbenul te nauceste .. vrei sa alergi ..dar nu poti sa mergi .. nisipul este atat de puternic pe picioarele tale goale .. incerci sa te misti cu greu .. vezi o oaza ... oare este apa ? 

Sunt salvat .. te gandesti ! Te duci , aproape , mai aproape .. dar ea dispare tot mai departe de tine .. de ce ?unde fugi ? Mi-e sete .. vreau sa beau o picatura de apa .. doar atat .. te rog ...

Setea te face sa iti doresti sa fii din nou in lanul de maci...

Trezeste-te ... nu e bine sa stai singur in lanul de maci.. iti provoaca halucinatii !!!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.