Tuesday 21 July 2009

Poveste fara sfarsit


Vineri 3.05.2005
12:19 pm
Era o zi zgomotoasa de mai , in aglomeratia , si forfota din centrul New York-ului .Miriam se trezise in acea dimineata cu o teribila durere de cap , iar muschii de pe picioare si de la maini ii simtea ca vrand sa iasa afara din carnea trupului ei plapand ...
Dupa cateva momente de atipire , se hotaraseste sa se trezeasca , sa ia medicamente impotriva durerilor ,si sa bea o cafea tare .
In momentul ridicarii din pat , a vazut un biletel ,cu un numar de telefon , si un scris de mana pe biletel-" Te iubesc... suna-ma cat mai curand ". 
Se duce spre bucatarie si isi pregateste cafeaua , ia medicamentele .. si incepe sa isi aminteasca ca prietena ei a avut grija de ea aseara ,dupa noaptea nebuna petrecuta in cluburi, inconjurata de anonimi si anonime ... imaginile, luminile reflectoarelor , muzica data foarte tare , gustul bauturilor si-l aminteste vag - ii vin cu o repeziciune incat incepe sa o doara din nou capul .
Ce noapte bizara , ca si restul din viata ei ...


Joi, 2.05.2005
8.30 am
Miriam se trezeste cu prietena sa in pat, Hannah.Sunt impreuna de cativa ani buni .. nici nu mai stie cat , ii cunoaste fiecare gest,fiecare gand, fiecare miscare firava..
Totul este asa cum isi doreste - fata pe care si-a dorit-o , cariera de vis , pe care si-a cladit-o inca din liceu, casa pe care a decorat-o impreuna cu Hannah; amandoua asezand pe hartie ideile din domeniul decoratiei interioare , plus diferitele suveniruri din vacantele pe care le-au avut impreuna ,de-a lungul relatiei lor .. totul pare ireal de frumos.Totul prea frumos ..
Miriam se ofera sa-i pregateasca micul-dejun Hannei ,pe care il servesc impreuna in pat , bucurandu-se de fiecare clipa , ca doua fetite care incep sa se desopere una pe alta .

Este deja 9.45 am, si se pregateste sa se duca la birou . Hannah se duce sa isi ia costumul rosu ,cu gentuta neagra .. este o zi importanta pentru ea - sedinta anuala a managerilor de la Christie`s.

Raportul pe care l-a intocmit impreuna cu asistentii ei , a avut impactul pe care si l-a dorit- cresterea popularitatii ei , recunoasterea ei ca o veriga importanta  in una din cele mai vechi case de licitatie din lume , iar cel mai important - lucrarile personale ale lui Picasso , la locul ei de munca !

Miriam se imbraca si ea ,dar nu atat de oficial. . ci in haine sport . Isi va incepe ziua ducandu-se la sala de gym, iar dupa pe teren dupa imortalizarea momentelor inocente , din viata ei , ca fotograf profesionist.
-Te duci in central Park azi, babe? o intreaba Hannah pe Miriam
-Da , ma duc sa ma intalnesc cu fotomodelele lui Roberto Cavalli .. stii tu colectia primavara-vara ..a batranalui creator!Sper sa iasa ceva interesant , sa nu imi pierd ziua iar , ca ieri ...ca unii aveau dureri de cap , ori nu era ora potrivita pentru sedinta foto.. stii tu bla bla- uri  de-ale fotomodelelor ..
-Hai , nu fii suparata , ai sa vezi ca ziua o sa fie una placuta..tine-mi pumnii stransi pentru sedinta- astazi este ziua mea..cat am asteptat ziua asta..Sa ma suni dupa ce termini cu "talentele"de fotomodele , poate iesim undeva pe seara , ce zici ?
-Ok, am sa vad cum o sa fie , daca o fie ok, o sa te sun, daca nu , ne vedem in locul nostru secret..stii tu unde!!
10.55 am
Miriam ajunge in Central Park ..incepe rutina zilei cu anonimii deveniti staruri peste noapte..incepe sa dea indicatii cum ar trebui sa stea fiecare, in ce pozitie - tematica colectiei primavara- vara este natura - culorii vii,pline de viata - rosu, portocaliu,galben ,alb , albastru..totul parca te imbata de atatea culori din jurul tau .
1.30 pm
Miriam termina extenuanta sedinta foto , si incepe sa o sune pe Hannah.
Suna...suna..suna..intr-un final raspunde casuta vocala-ii lasa mesaj vocal ,si ii spune sa o sune cat mai repede .
7.30 pm
Toaleta clubului Sfinx .Miriam este aproape lesinata in toaleta ,cu vena sangeranda , de la seringa de proasta calitate pe care a luat-o de la intermediarul algerian din cartierul chinezesc .
7.45 pm
Hannah o asteapta la masa , inconjurata de cativa anonimi care au recunoscut-o.
- Totul e bine ?-o intreaba Hannah
-Da...de ce nu ar fii ? ii raspunde sarcastic Miriam.. Am avut o zi foarte interesanta , inconjurata de geniile modei, de presa ,care se comporta precum ulii, si de gura -casca ,care statea si se holba la fotomodelele lui Cavalli .O zi ca in Paradis...!
10.30 pm
Miriam termina cea de-a doua sticla de vodca,si mai comanda inca o sticla de sampanie Blanc de Blanc ,plus cateva mojito, si doua Jug-uri de cockail-uri,Cuba Libre si Sunset Island .
11.30 pm
Miriam lesinata in toaleta... Hannah inconjurata de admiratori, presa..orice moment stie sa si-l valorifice ,incat sa fie tot timpul in ziare- are tot ce isi doreste .
12.30 pm
Se duce la toaleta sa vada ce este cu Miriam ..
- Babe , esti ok ? Hai acasa .. vad ca ai ochii albiti, iar manecile bluzei pline de sange..trebuie sa iesim prin spate , sa nu ne vada vreun uliu..!


Vineri 3.05.2005
13.30 pm 
Miriam isi cauta in gentuta sport , ultima doza de drog ..stia cumva ca nu a luat tot cu o seara inainte..parca...
Gaseste cutia de pastile , salvarea ei .. iesirea din lumea ei , din lumea Hannei , din lumea parintilor ei- atat de severi cu ea , si cateodata atat de blanzi...
Ia mai intai una , apoi doua .. apoi trei..
Incepe sa o ia ameteala , continua sa ia ... si ia...lesina..
 5.30 pm
Hannah ajunge acasa , simtind deja ca Miriam se va bucura pentru ea- o alta veste buna- a reusit sa -i convinga pe cei de la Paris ,sa aduca la New York , colectia secolului al- XIX-lea al pictorilor francezi .Un adevarat succes.
O vede pe Miriam intinsa pe jos.Nu era prima data , cand lesina..
Se duce la ea , o mangaie pe par,dar nu-i mai aude respiratia..
Se panicheaza , nu stie cum sa reactioneze..suna repede medicul personal..ajunge la spital,dar Miriam a ei este moarta de cel putin 3 ore.. A fost prea tarziu pentru ea.. pentru ele!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.