Sunday 30 August 2009

Realitate virtuala vs REALITATE


Realitatea virtuala a devenit incet incet o alternativa la stilul de viata obisnuit , traditional .Daca vei cauta pe internet , jocuri pe console , ori pe pc ,vei observa ca multe te vor duce in alta lume , intr-un univers in care tu esti eroul principal , si nu simplu spectator ca in realitate .In realitatea virtuala esti razboinic ,un om cu multe skill-uri ,un personaj care intotdeauna castiga batalia pe care o are in joc .
Acea realitate poate deveni pentru unii obsesie ori doar o alta personalitate de-a ta pe care incet incet o descoperi si iti place din ce in ce mai mult .
Observ pustii de 14-15 ani , ori adultii care sunt innebuniti dupa ultimele aparitii in domeniu , parca ar fii o isterie generala . Toti vor sa fie eroi .
Realiatea virtuala te face sa uiti cu totul de grijile zilnice , de bill-urile pe care le ai de platit , de responsabilitatile jobului pe care il ai , de familie , ori de sot/sotie ori iubit/a. 

Tot o realitate virtuala pot fi considerate si diferitele retele de comunicatie - gen facebook , twitter , tagged , si care or mai fii. Profilele de acolo iti arata o lume mai buna , mai pozitiva , mult comunicativa , decat in REALITATE .
Eu cred ca aceste retele de comunicare mai mult te fac sa traiesti in universul lor , si mai putin in realitate.
Este mai simplu sa trimiti o felicitare online decat una obisnuita , e mai simplu sa scrii un mesaj pe messenger , decat sa trimiti o scrisoare .

Realitatea de cele mai multe ori nu este asa cum ne-am dori , asa cum ne creeaza realitatea virtuala .Caracterul unei persoane difera mult de cel virtual .Discutiile de pe chat de fac de multe ori sa iti dai seama ca ti-ai gasit sufeltul pereche ,dar cand te intalnesti cu persoana din fata monitorului , constati ca este diferita , ca are alte idealuri decat ale tale ..ca tot ce a fost virtual va ramane virtual , iar realitatea te aduce cu picioarele pe pamant .

Sunteti PRO ori CONTRA realitatii virtuale ?

1 comment:

  1. Sunt pentru distractia virtuala. Cata vreme nu se transforma in dependenta. Emailurile, ca si smsurile nu fac altceva decat sa ne ajute sa fim mai rapizi. De ce astepti 3 zile ca sa primesti o factura, de exemplu, cand o poti primi instant, pe mail? A, sunt situatii si situatii. Relatiile amoroase - de succes - pe net sunt foarte putine, aici iti dau dreptate, e nevoie de face t face ca sa intelegi ceva din persoana cealalta, dar in rest, internetul este facut sa ne ajute. Tine, oricum, de modul in care este construita fiecare persoana care acceseaza paginile de pe net.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.