Tuesday 4 May 2010

Marketing la Londra


Acest articol este dedicat celor care au muncit in acest domeniu in Londra , sau care din pacate mai muncesc .
Marketing-ul acesta este diferit de tot ce inseamna marketing ,in adevaratul sens al cuvantului.
Marketingul la Londra are diferite denumiri gen :Creation Marketing ,Red square Marketing,Galaxy Marketing,Aspire Marketing etc .
Firmele de mai sus ,isi posteaza anunturi de angajare pe marile site-uri din Uk ,in care promit castiguri mari si rapide ,training adecvat ..vise implinite !
Toti candidatii care isi depun Cv-ul la ei , sunt din start castigatorii unui job bine platit si respectat pe masura .
Interviul are loc de obicei intr-un grup,adica sunt invitati toti candidatii ,se pun intrebari ,se dau raspunsuri .Dupa acel interviu de grup ,urmeaza interviul individual .
Nu se intreaba istoria muncii ,actele legale pe care muncesti ,carte de munca ,de ce ai plecat de la joburile anterioare , etc .
Dupa acel mic interviu individual , managerul te va suna a doua zi , ca fericit castigator al postului ravnit de tine.
A doua zi , incepe cu o sedinta a noilor veniti ,tine in jur de 2-3 ore ,apoi urmeaza munca de teren.Sa mai mentionez ca sedinta incepe de la 9-10 dimineata ,dar tu trebuie sa fii la sediul firmei de la 8 .Munca de teren inseamna vanzare din usa in usa ,munca bazata 100 % pe comisionul vandut de tine pe teren.
O alta mentiune , la interviu ti se spune ca ai salariu de baza ,plus comision .
Acel salariu de baza nu exista pentru tine , exista numai pentru manager si poate pentru secretare .Dupa ce treci de prima zi de teren , ti se da o insigna , cu numele tau , si cu firma la care muncesti ,si ti se da un fel de contract pe care tu il semnezi intre tine si ei , un contract ce nu are nici o baza legala.
Munca de teren se termina in jur de 8-9 seara , dupa care urmeaza o alta sedinta la sediul companiei ,in care tu ,aduci contractele companiei si dai eventual un rezultat la ce ai facut , ce ti-a placut ,si cum ai tratat situatia .
Sunt foarte multe firme de genul asta in Londra , si nu numai in Londra .Cei care intra in asemenea firme ,si pentru care putini raman , este foarte simplu - li s-a spalat creierul in asa fel ,incat nu mai gandesc logic .
Munca pe teren de obicei se afla in afara Londrei,banii de transport nu iti sunt inapoiati ,iar munca nu include si pauza .
Sclavia moderna inseamna mai mult de 12 ore pe zi ,pe transportul platit din buzunarul tau ,pe pachetul tau (daca ai timp sa iti iei ceva ), pe vise atat de bine elaborate incat un naiv este tinta ideala a acestor companii.
Internetul este plin de scamuri , unele mai originale decat altele, iar oamenii care stiu cum sa profite de naivitatea unora s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie .
Pot sa mai mentionez ca in intr-adevar in Vest nu curge miere si lapte ,asa cum se spune , iar realitatea este atat de cruda ,incat unii chiar cred tot ce li spune ,incat nu mai fac diferenta intre o spalare creier si o minciuna , ori spalare de creir si realitate !

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.