Monday 22 November 2010

Forma fara fond


Lumini,difuzoare ,sunete ,imagini.
Actiune.Stop cadru.
Filmari in 3d,ultimele aparate tehnice din domeniul criminalistic puse pe sticla.
Saptamana trecuta ,cred,am urmarit un serial din celebrul CSI:Miami.
M-a plictisit ingrozitor.Nu i-am vazut rostul serialului.In plus din primele 10 minute mi-am dat seama cine este criminalul.
Pierdere de timp si de bani pentru unii.
Daca ma gandesc la un alt film politist ,cu detectivi ,gen Colombo,Magrait,Hercule Poirot,filmele din ziua de azi sunt forme fara fond.
Actiunea exista ,dar misterul a disparut cu totul.Misterul acela descoperit prin intuitie ,actiuni ale criminalului ,alibii ,totul era invaluit in mister.
Misterul nu e mai ce a fost o data ,dezvaluirea actiunii invaluie totul in jurul laboratorului ,a dezbracarii pe sticla -de multe ori a celor care muncesc prin laboratoare ori la sectiile de politie ,alura de macho inca nu a disparut ,in schimb blonda ,care era o data prostuta ,este de-a dreptul briliant de inteligenta.

3 comments:

  1. Ai pus punctul pe i. Lumea in care traim este o lume comerciala, o lume a imaginii. Asta face ca totul sa devina superficial. Capacitatea de analiza a oamenilor scade continuu, caci nimeni nu mai e nevoit sa gandeasca, sa creeze. Toata lumea iti cere sa executi si ... creierul se atrofiaza. Asta e marea problema a occidentului, a ajuns la un sistem care promoveaza mediocritatea. Spun asta si ca raspuns la intrebarea "ce te face unic" din interviul tau. La o asemenea intrebare nu poti raspunde profund in 5 minute.
    Azi nimeni nu mai are radare sa urmareasca un film cu atentie, de aceea si filmele sunt superficiale, impartite in categorii. Calitatea filmelor a inceput sa fie reprezentata doar de efecte speciale, de aspectul actorilor etc.

    ReplyDelete
  2. Bine argumentat.Am crezut ca sunt singura care nu vede rostul filmelor astora.Totusi nu-i inteleg pe cei care isi iau toate seriile de pe net si se uita zile intregi la aceasi actiune ,acelasi cadru obositor.

    ReplyDelete
  3. Munca de rutina, viata monotona, lipsa idealurilor, a pasiunilor, a hoby-urilor. Toate astea influenteaza atat caracterul cat si aspectele vietii care ii intereseaza pe oameni. Si astea sunt stimulate, de astfel de oameni are nevoie societatea moderna. O lume in care ambalajul e mai important decat continutul, asa cum ai spus mai devreme.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.