Sunday 10 January 2010

Despre cultura la radio Pro fm


Am citit zilele astea in presa virtuala , cum ca , Radio PRO Fm a organizat o petitie , numirea unei alei in binecunoscutul parc bucurestean - Herastrau , petitie ce a fost castigata de fani si de cei de la Profm.
Ma intreb asburd cati din cei care au semnat aceasta petitie , au gandit catusi de putin ? Nu am nimic cu cei care au semnat , dar am ceva cu creierasul lor minuscul , care imediat a inghitit petitia de la Profm.
De ce oare nu propun acesti ilustrii gazetari online numirea unui intreg bulevard , cu stele aurite , cu numele megastarului inscris pe ele , statui care sa-l reprezinta pe Jako in diferite faze ale varstei sale ?
Cultura romana nu mai are nici un privilegiu ,intaietatea o are succesul americanesc , cu ale sale valori de carton , cu societatea robotizata ascultatoare de Jako .
Oare acesti ilustrii au auzit de artisti de valoare ale Romaniei , ca de exemplu -George Enescu ,Ciprian Porumbescu ,iar mai recenti Tudor Gheorghe ,Ion Aldea Teodorovici , si altii ...
Acesti compozitori sunt dati uitarii , laurii ii primesc astazi ciupercutele , muzica de duzina , regele popului isi are o alee intr-o tara pe care a trecut-o pe lista lui de concerte .Ma intreb , daca Jako stia unde este Romania pe harta ,avand in vedere IQ ridicat al americanilor din zilele noastre ..
Muzica este o arta pe care nu multi o inteleg , o iau ca atare , si o percep asa cum vor ei , asa cum o inteleg ei ..
Nu fac referire la diferite genuri de muzica ,mai noi ori mai vechi , dar multi uita ca originea muzicii este in muzica clasica ,iar cei care inca o mai folosesc si o fac exceptional , au tot respectul meu .., iar cei care nu stiu cum sa o foloseasca ,si scot profit de pe urma ei , au tot dispretul meu ..

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.