Saturday 27 March 2010

Internetul , politia si fraudele online


Am decis sa scriu acest articol , pentru ca de curand mi s-a intamplat ceva neplacut si neasteptat , din partea unei persoane despre care nu credeam ca este atat de josnica , atat de stupida .
In fine , articolol va fii cu iz de jurnal personal impartasit cu cititorii mei .
Dupa cum bine stiti , internetul are mii de pagini despre orice iti trece prin cap , posibil si imposibil .
Site-ul de care vreau sa va spun este celebrul Ebay, faimos pentru securitate , protectie a datelor personale , protectie impotriva scamurilor si asa mai departe ..
De curand mi-am postat un bun de vanzare acolo. In cateva zile am reusit sa iau contact cu persoana care dorea sa-l cumpere .Am fost foarte feiricita , stiind ca banii pe care ii voi lua imi vor acoperi niste cheltuieli neprevazute facute inainte .
Parea totul bine aranjat ,am pus pachetul la Royal Mail,la adresa respectiva in ziua urmatoare .Mai tarziu , ajung acasa , si am inceput sa studiez mai bine mesajele venite din partea cumparatorului .
Surpriza ! Cumparatorul nu mai avea cont pe ebay , iar serviciul de plati online- PayPal ,nu avea inregistrata absolut nici o vanzare-cumpare dintre mine si cumparator .
Ii sun pe cei de la Ebay si PayPal , imi dau sfaturi ,dar nu SOLUTII.
Termin de vorbit cu companiile respective , si sun la Metropolitan Police .
Le povestesc si lor ce mi s-a intamplat si daca am vreo sansa ca pachetul sa imi fie returnat.Urmeaza sfaturile de rigoare , dar nu SOLUTIA LA PROBLEMA MEA.IAR LA FINAL IMI SPUN CA EI NU AU AUTORIZATIE SA OPREASCA UN PACHET , CHIAR DACA STIU CA EU AM FOST VICTIMA UNUI SCAM ONLINE .
A doua zi sun la Head Office-ul de la Royal Mail , vorbesc cu doi baieti de treaba , le povestesc tot .Imi face legatura cu Aeroportul de unde urma sa zboare pachetul , si surpriza ei nu au autorizatia sa opreasca pachetul .
Pachetul a ajuns la destinatie ,iar Politia Metropolitana si Royal Mail au dovedit inca o data cat sunt de incompetenti si nu se implica nici unii si nici altii in probleme legate de online .
Surprinzator pe site-ul Politiei Metropolitane exista sectiune speciala despre fraudele online , sfaturile - binenteles , dar nu solutiiile si rezolvarea cazurilor .
Asa ceva mi se pare a da dovada de lipsa de profesionalism , neimplicare pentru probleme cetateanului care ii plateste salariul bugetarului - politist , respectiv postas/curierat rapid .
Concluzia acestui articol ar fii urmatoarea - aveti grija cu cine vorbiti pe internet ,si ce faceti , ca Politia de oriunde ar fii ea , nu se implica , iar legislatia pentru fraudele online nicaieri in lumea asta nu sunt clauze clare , in care faptasul sa plateasca pentru ce a facut .
Daca cautati pe site-ul Politiei Romane , implicarea in scamurile online nici nu exista , iar sectiunea cu sfaturi ,in nici un caz .

2 comments:

  1. Imi pare rau ptr.asta...:(Dar legile astea, parca mai mult sunt in defavoarea celor care au de suferit de pe urma altora.

    ReplyDelete
  2. Iti multumesc pentru raspuns , intr-adevar legile nu sunt facute pentru cei care gresesc ,iar victimele nu iau absolut nicio compesantie de la nimeni, ca si cum nimic nu s-ar fii intamplat .

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.