Wednesday 12 January 2011

Carti de duzina vs carti clasice





Cheryl Cole-10 lire
Alexandre Dumas-Cei trei muschetari ,Shakespeare-Romeo si Julieta,Dostoievski- toate trei - 5 lire.
Oferta de mai sus am vazut-o saptamana asta intr-o mare librarie din Londra.Pot sa spun ca am vazut asemenea oferta la carti ,si la alte magazine gen Hmv ori Zavvi.
Ceea ce nu inteleg cum poate marketingul sa puna pret mai mare pe niste carti ieftine ,scrise de niste personaje fara cine stie ce mare educatie ,stil ,in comparatie cu clasicii ,care ,au dezvoltat gandirea umana ,care au facut revolutii literare.
O alta noutate pe piata cartilor este carticica lui Justin Bieber.El este sufletul adolescentelor in momentul asta.Ceea ce spune el pe twitter este de-a dreptul fascinant ..:)
Alte sectiuni din libraria respectiva ar mai fii: cartile horror ,de autori de care nici nu am auzit ,dar toti au bestseller la cartile lor .Asemanator si la sectiuni de hobby-uri ,limbi straine etc.Toti au bestseller ,dar pe niciunul nu l-am vazut sa vorbeasca despre cartea lor la tv ,sa dea un interviu in ziare ,sa combata ceva ,sa spuna ce l-a facut de a scris asemenea carte.
Asa ma gandesc ca ar ajunge si un blogger ori ziarist ,care si-ar scoate o carte (fictiune ori nu ) ,si pe care putini ar citi-o si mai putini ar cumpara-o.
O alta categorie ce mi-a atras atentia este aceea de Cv-uri si scrisori de intentie.Fiecare om are o versiune de CV si binenteles un mod propriu de a ati face scrisoarea de intentie.
Avant si-au luat si cartile de ghicit ,de astronomie ,de pshilogie .
Toate sunt scrise de oameni foarte cunoscuti ,cu onoruri date de prestigioase universitati plus alte premii de rigoare .