Saturday 25 June 2011

Reality-show ori marea inscenare ?


Cand eram in Romania ,se difuza o emisiune la Pro Tv ,numita "Vara ispitelor".Limbajul era vulgar ,personajele la fel de vulgare ,iar scenariul patetic si ieftin.Mai tarziu a aparut Big Brother.L-am urmarit putin ,dar totul parea rescris si recitit de mii de ori de asa zisi actori .
Cand am fost anul trecut in Romania ,am vazut din greseala ,"Nora pentru mama".Am mai citit cateva titluri de ceva de genul asta in presa scrisa romaneasca online - "Romanii au talent ",Schimb de mame","Satra","Test de fidelitate ",toate par scoase la indigo dupa tipicul televiziunilor occidentale dar si cu iz romanesc in ele.
De ce sunt impotriva lor :
1.Programul contine scene de violenta ,egoism ,alcolism ,scene emotionale -plans isteric ,sex .Asta este un mesaj pe care oamenii il percep ca atare ,si vad in jurul lor o societate fara valori si fara cultura .
2.Reality-show nu arata societatea si oamenii asa cum sunt ,totul este regizat ,iar actorii invata replicile ,iar totul iese perfect la televizor-rating mare -bani multi la producatori.
3.Reality-show-urile arata cultul celebritatii de scurta durata .Valoarea lui fiind in suma obtinuta la final.Modelele de personalitati pe care le prezinta nu reflecta realitatea .

De ce sunt pentru ele :

1.Au o mare valoare pentru societate,arata omul obisnuit in diferite situatii ,individul in parte poate avea lucruri in comun cu mine(cel pe care il urmaresc ).
2.Programul este urmarit de diferite varste ,profesii.Este un subiect bun de conversatie .
3.In lipsa unui film ,comedii etc la tv ,un asemenea show este usor de urmarit .Nu trebuie sa urmaresti fiecare episod ca sa iti dai seama la ce stadiu a ajuns acel program .

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.