Sunday 8 November 2009

Testament


  Incerc sa ajung la geamul ferecat cu gratii maronii , incerc sa scrijelesc cu unghia pe vopseaua maronie , o litera , dar imi este din ce in ce mai greu .
  Ma duc din nou pe patul simplu ,cu paie in jurul lui ..mirosul patului este ingrozitor ..imi amintesc de patul meu , de finetea lui , de simplitatea si complexitatea lui , el era eu .. in el mi-am lasat gandurile , lacrimile , bucuriile ,scrasnetul din dinti , amintirile amoroase ..toate sunt acolo .. iar eu nu !
   Ma gandesc ca mai am putin timp si voi fii mutata in alta inchisoare , intr-un alt loc sumbru , cu figuri hidoase ..Acolo voi fi inchisa in intuneric , nu voi mai auzi marea si pasarile , nu voi mai simti aerul , nu voi mai vedea lumina ...in acea zi va fi ultima din viata mea in care voi vedea lumina ..lumina mea , draga mea lumina .Voi straluci pentru ultima oara in viata , asa cum am facut-o de multe ori , voi fi lumina si voi in acea zi ..
   Gandul la moarte ma face sa ma gandesc ca nu mai imi este departe ...dar acest moment il pot face eu mai aproape . Voi muri demna de mine , de tot ce am fost , si voi ramane tot timpul cunoscuta datorita calitatilor mele , a frumusetii mele , a gusturilor mele bune , in materie de haine , de incaltaminte , de arta .. 

  Testament imaginar al Annei Boleyn( 1500-1536) , a doua sotie a regelui Henric al-VIII-lea ,regele Angliei .

2 comments:

  1. Interesanta aceasta femeie tratata nedrept si de istorie si de propiul sot.Un mare rege dar ca om a lasat mult de dorit. Ambitia i-a intunecat judecata, iar dorinta obsesiva de a avea un mostenitot l-a facut sa comita cele mai mari atrocitati suprba postare dar de fapt e de asteptat de la tine sa tii partea celor mai putin mentionati de istorie.

    ReplyDelete
  2. Multumesc de comentariu . Eu chiar o apreciez pentru ce a facut pentru Anglia in perioada scurta cat a domnit .Bun venit in blogosfera !

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.