Saturday 19 December 2009

Imortalitate


  Am citit catva timp in urma carti despre ocultism .Am cunoscut de-a lungul citirii diferite personalitati , mai mari ori mai mici , cunoscute ori necunoscute de omul de rand .
Un personaj ce mi-a ramas intiparit bine in memorie este Nicolas Flamel .Pentru unii numele lui nu inseamna nimic .. dar pentru mine acest personaj misterios din istoria zbuciumata a Frantei , reprezinta alchimia pe culmile ei cele mai inalte .
     El a descoperit "Piatra filosofala " , cheia cunoasterii multor arte si lucruri de neconceput la vremea in care a trait el , respectiv Evul Mediu .
   Probabil pana acum ce am scris nu are nici o legatura cu titlul -"Imortalitate".. dar are foarte multa ... Acest om inca mai traieste , si se plimba pe strazile Parisului , casa in care a trait si a scris operele sale de baza inca mai exista , opera franceza la care obisnuia sa se duca si la care se duce si astazi este plina de viata si de povesti nebanuite de nimeni .
 Numele lui este binecunoscut de ocultisti , la fel - de masoni ,  francmasoni , si de membrii societatilor secrete ce au schimbat istoria lumii de atunci , si continua si acum sa o schimbe .
  Nicolas Flamel este mentionant in cartea Harry Potter , dar subiectul ramane unul fictiv- alchimia este ceva vechi , utopia oamenilor medievali invatati . Dar daca nu a fost nebunie ori sarlatanie , si tot acest adevar despre alchimie a luat alta forma , decat cea originala ?
   Imortalitatea lui este de neconceput pentru unii , dar pentru mine , acest om este o adevarata valoare in viata .
Astept cu nerabdare sa ajunga in Britania , sa-l cunosc , si sa invat din secretele sale !

1 comment:

  1. e interesant cu piatra filosofala dar... ma indoiesc ca mai traieste asta :)))

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.