Wednesday 2 December 2009

Romania mea !



    Ieri a fost prima zi din decembrie .Romanii s-au adunat cu mic , cu mare la Festivitatile din marile orase pentru a serba Marea Unire. 
   Festivitatile au fost umbrite de ura , de injuraturi (in gand , ori nu numai acolo !) , de lupta apriga intre mogulii care vor sa conduca o Romanie care in ochii celor de varsta mea nu mai inseamna mare lucru , de manifestatii orchestrate de opozantii mogulilor actuali de la conducere .   Nimeni nu e vinovat de haosul in care se afla tara in momentul de fata , presa din strainatate arunca cu si mai mare noroi in situatia politica din Romania .Imaginea de tara in continua schimbare politica si instabilitate economica se mentine continuu .
   Indiferenta ce a pus stapanire pe clasa politica din Romania , incearca sa puna stapanire si pe omul de rand .
  Numarul mare al celor care s-au dus la vot , al celor care au votat a fost un succes al vointei poporului , nicidecum al conducerii trecute ori prezente din Romania .
  Schimbarea va veni nu peste 20 de ani , va putea veni chiar si maine , daca individul isi va schimba mentalitatea , atitudinea , caracterul .
Luna decembrie va aduce pentru unii un cadou urias neasteptat , iar pentru altii un mare haos .
Imnul national a inceput sa fie uitat ori amintit doar atunci cand auzi de numele lui Andrei Muresanu .Cine mai stie cate strofe mai are , si cate de fapt se cant la o festivitate nationala ?
Princiipile morale nu mai au valoare pentru o societate in continua schimbare .
Unii deja au inceput sa scrie Romania cu dublu R uitand poate , ca si ei fac parte din Romania , si nu RROMANIA .
Minoritatea nu inseamna Rromania , minoritatea fie ea - ungara , tatara , rusa ori rroma , nu reprezinta Romania . Acesti oameni au traditiile lor , asa cum si Romania le are pe ale sale .
Fanii lui State de Romania , fac parte si din randul romanilor , nu numai al ungurilor , ori al rromilor .
    O dovada de intoleranta etnica este aceea de la concertul Madonnei la Bucuresti .
O alta dovada de intoleranta este aceea fata de minoritatile sexuale din Romania - gay , lesbiene , transexuali , bisexuali(e).

  Marsul lor este un pas inainte spre normalitatea occidentala , spre valorile lumii occidentale , spre o lume care ii acepta si le ofera ajutor si sprijin moral .


La multi ani tuturor romanilor de oriunde ati fii !
  

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.