Sunday 18 July 2010

Rebeli au fost , rebeli sunt inca

Ascultam zilele astea muzica nebuna a anilor `60-`70. Majoritatea din ei proveniti din Sua,altii din Anglia,ori de pe continent.Toti au adus ceva nou atunci ,toti au fost rebeli in felul lor.
Un mare nume ,a fost Jerry Lee Lewis ,care a imbinat jazz-ul negrilor cu elemente de rock`n roll.Competitia lui de atunci ,era marele Elvis,un geniu al muzicii contemporane americane postbelic.
O formatie ce a facut ravagii in anii `70-`80 a fost The Beatles.Muzica lor a fost ascultata atunci de parintii nostrii ,si noi o ascultam acum ,ca fiind actuala.
Fiecare melodie de-a lor iti da trairea unui sentiment prin care ai trecut -dragoste nespusa ,plecarea persoanei iubite de langa tine ,ori moartea cuiva drag tie.
"Make love,not war", a fost propozitia ce a nascut idei ,genii,mentalitati.Totul era roz ,era eco ,era hippie..
Anii `90 l-au adus pe Michael Jackson ,el a reusit sa sparga barierele rasiale ,a reusit sa aduca un nou ritm muzicii:imbinarea diferitelor culturi ,plus muzica moderna a anilor `90.
Madonna a fost si este in continuare o rebela ,o femeie controversata, o fiinta rebela.
Continuarea ei este cu siguranta ,Lady Gaga .Imbinarea dintre moda si muzica este combinatia perfecta a femeii secolului al-21-lea.
Cu siguranta sunt mai multi..din trecut pana in prezent.
Iar acum o melodie de la Phoenix ,"Vremuri":

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.