Sunday 6 September 2009

Avem drept de vot ?


Citeam zilele acestea presa romaneasca , si am aflat ca in curand vor fii alegeri prezidentiale . Am cautat pe internet sa aflu si eu candidatii ..la unii dintre ei ma asteptam sa intre in cursa prezindentiala , la altii nu .Nu vreau sa dau nume aici , pentru ca acest articol nu este pentru publicitatea vreunui politician din Romania .
Cu toii stim ca au fost alegeri pentru Parlamentul European , si stim ce alesi are Romania acolo .Nu pot sa spun ca un om fara o slujba serioasa in viata lui a ajuns acolo , iar celalat personaj ,datorita numelui de familie ,a ajuns acolo .
Numarul celor care au votat cu adevarat a fost neinsemnat , si ma intreb de ce ?
Oare romanii nu au dreptul la vot ? Oare romanii sunt multumiti cu cine ii reprezinta la conducerea statului si in Parlamentul European ?Oare acei oameni - minoritari , reprezinta majoritatea ?Oare asta sa fie Romania actuala , plina de oameni fara caracter si fara valoare ? Eu nu cred , ca Romania a scos de pe bancile facultatii , ori de prin licee , numai oameni fara constiinta fata de natiunea romana , oameni care vor sa strice imaginea de brand a Romaniei .
Romania a intrat in istorie datorita calitatii unor personalitati , precum Brancusi ,Eminescu , Arghezi , Nenitescu etc ..., toti au facut ceva pentru tara lor , oriunde au fost- in strainatate ori in tara natala .Toti au revolutionat cu ceva epoca lor ,toti au vrut o schimbare ,toti au vrut sa faca ceva cu viata lor si cu a semenilor lor .Egoismul care ne inconjoara zilnic -la tv , presa scrisa ori online , face numai sa strice fiinta umana , sa uite ca este OM .
Schimbare nu cred ca se face cu un vot , dar cu o majoritate de voturi , pentru un candidat credibil , ar putea schimba cursul istoriei din tara , si cursul istoriei Romaniei in lume .
Conducerea suprema in stat reflecta societatea actuala , reflecta mentalitatea si ratiunea fiecarui indinvid din stat .
Eu am sa particip la vot , chiar daca Consulatul Romaniei este foarte departe de locul unde stau ,distanta nu ma va face sa imi schimb principiile si optiunea pentru schimbarea in bine a tarii .
Daca voturile celor care nu s-au dus la vot , au aparut pe liste , si care locuiesc acolo , au putut fii falsificate ,a romanilor care nu locuiesc acolo , nu au fost aparute pe nici o lista , asta este momentul oportun de a schimba vointa tarii minoritare din Parlamentul Romaniei , de a le dovedi ca vointa majoritatii nu este aceasi cu acelei maini de oameni din Parlament care fac jocurile familiei ori a rudelor .
Banii trimisi celor de acasa a mentinut pana anul trecut Romania intr-o pozitie economica destul de buna , iluzia unei vieti mai bune in strainatate s-a mentinut prin pachete , masini ori vile in tara .
Schimbarea asta cred ca este numai de suprafata , ca politic , aceeasi clasa politica face jocurile ,iar lucrurile sunt asa cum le stiu majoritatea de aici - nici o schimbare in bine , ba din contra in mai rau .
Schimbarea sta in noi , in cei plecati pe alte plaiuri , departe de mama , de tata , de frati si surori , de prieteni .
Noi putem sa facem schimbarea , pentru binele celor de acolo.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.