Tuesday 22 September 2009

Despre iertare


“Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru acasa urmatoarea sarcina: sa ia o cutie de carton si fiecarei persoana care ii supara sau care i-a suparat, ori pe care nu o pot suferi sa ii atribuie cate o piersica, sa o ierte si sa-i puna piersica in cutie; pe ea sa lipeasca o eticheta cu numele persoanei respective.

Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la ore, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului. La inceput au fost amuzati de lectie si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.

Apoi, incet-incet, pe masura ce zilele treceau studentii adaugau nume ale oamenilor pe care ii intalneau si care considerau ei ca au un comportament de neiertat. Fiecare a inceput sa observe ca greutatea cutiei crestea. Piersicile asezate la inceputul saptamanii incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator iar stricaciunea se intindea rapid la celelalte.

O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator s-o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa n-o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student (ca si tema experimentului) erau scrise chiar pe cutie. In plus, cartonul ajunsese intr-o stare jalnica si abia mai facea fata sarcinii sale.

Fiecare a inteles foarte repede si clar lectia pe care incercase sa le-o explice profesorul, si anume ca acea cutie pe care o carasera o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam atunci cand strangem in noi ura, invidie, raceala fata de alte persoane. De multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane. In realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face noua insine.

In cutia ta cate piersici sunt…. si ce ai de gand sa faci cu ele?? "

Sursa : www.informal.ro , un site super !!!

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.