Saturday 10 April 2010

Wicca vs. religie abrahamica- crestinism


Despre Wicca se cunosc putine lucruri in Estul Europei.
Curentul Wicca a luat nastere in Vestul Europei ,fiind dusa mai departe in Usa , Asia , chiar Africa.
Wicca este o alternativa la religiile abrahamice, Wicca a fost inaintea cultului ,a Bisericii in sine , un cult adorat de mii de oameni de pe tot globul.
Wiccanii sunt peste tot chiar si in prezent.Ii gasim pe internet ,in librariile ascunse din diferitele capitale europene si nu numai ,in grupuri ,denumite dupa diferiti zei , ori zeite carora li se inchina ori ii adora .
Numarul oamenilor ce cauta linistea in acest loc este in continua crestere .Wicca este o miscare a acelor oameni ce nu vor sa se supuna regulilor impuse de Biserica ,oricare ar fii ea ,este o miscare pacifista.
Crestinismul in momentul cand a cucerit Vestul Europei, era o religie minoritara .Cu timpul capii crestinismului de la acea vreme si-au dat seama ca daca nu vor prelua anumite obiceiuri,traditii ,imagini ,nu vor putea niciodata sa devina o religie majoritara in Vestul Europei .
Roma era centrul lumii atunci , de acolo erau luate deciziile in legatura cu religia ,traditie ,obiceiuri .
Wiccani au fost omorati ,simplul motiv fiind de a fi diferiti de cei care proclamau o religie unica , un Dumnezeu Unic .
Asimilarea lor a fost treptata ,dar cultul Wicca a supravietuit numeroaselor razboaie pe care Biserica le-a avut impotriva ei.
Cei care inca mai respecatau traditia Wicca ,Biserica i-a numit pur si simplu vrajitori ,magi .Istoria despre procesele vrajitoarelor din Evul Mediu ,si nu numai se poate citi in orice carte de istorie .
Multumita unor oameni ce nu au vrut ca valorile lor sa fie calcate in picioare de crestini ,acest cult a supravietuit si a reusit sa aduna in jurul lui oameni diferiti ,de la rasa pana la orientare sexuala .
O carte ce explica foarte bine cultul Wicca si pe care o recomand - The WICCA BIBLE , scrisa de Ann-Marie Callagher .

4 comments:

  1. interesant.nu auzisem de ei pana acum,

    ReplyDelete
  2. Bună ziua. Poate vrei să faci o plimbare virtuală şi prin Bălgradul de azi (Alba Iulia)
    Mulţumesc.

    ReplyDelete
  3. Buna ziua Abbilbal .Mi-a placut ce am vazut pe blogul tau - Balgradul de azi .Alba-Iulia imi va ramane in memorie cu amintiri placute din timpul facultatii !

    ReplyDelete
  4. Iulian , wiccanii nu tin cont de granite , ori de nationalitate .Sunt peste tot , si mai pot sa adaug ca sunt pasnici , si in nici un caz nu iti impune sa crezi in ce cred ei ,ca asa este adevarat .

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.