Sunday 13 June 2010

Eroul meu , eroul tau...

Tema acestui scurt articol este dupa cum spune si titlul eroul.Nu voi face referire la eroul din poveste , ci la cel din razboiul actual.Zona cea mai fierbinte de pe glob ,in conflict de ceva timp,ar fii Afganistan.
Cati romani se duc acolo cu idealuri multe ,cati dintre cei ramasi acasa , realizeaza ca poate ,armata romana nu ar avea ce sa caute acolo?
Care ar fii scopul trupelor romane acolo ?Intrebari la care toti stim raspunsul ,dar ...exista un dar ,de ce acolo , si nu acasa ?
Unii vin cu sechele psihice de ce au trait acolo ,ori au simtit ?Asta sa fie oare datorie pentru statul roman ?
Cred cu siguranta ca banii pe care ii ofera statul in schimbul serviciului prestat acolo , nu acopera nici 10% din daunele psihice la care iei parte .
Distrugerea unei natiuni la care si Romania ia parte ,mi se pare total imoral,si poate chiar de gandire medievala .Schimbarea pe care toti vor sa o faca acolo ,este riscanta ,iar schimbarea mentalitatii nu se schimba in 10 ani de ocupatie militara.
Schimbarea nu va fii acoperita niciodata de o ura impotriva fortelor ce vor sa faca ordine si disciplina intr-un stat majoritar islamic ,cu reguli stricte .
Eroul meu si eroul tau sunt doua notiuni diferite din viziune afgana si Nato...

O melodie care spune mai multe despre eroii moderni de razboi !

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.