Friday 4 June 2010

In umbra marelui Imperiu (I)


Fiecare natiune are un reper major in istoria sa.
Fiecare individ are un scop anume pe Pamantul asta mare ...
Nu voi incepe sa spun ca omul traieste de pomana cateodata ,si in loc sa sadeasca el distruge tot ce a avut .
Natiunea pe care am ales-o astazi este natiunea austriaca .
Nu voi incepe sa insiruiesc randuri de istorie stiuta de majoritate , ci voi puncta cateva elemente ce mi-a atras atentia ,in vacanta pe care am avut-o la fata locului ,adica in Innsbruck.
Civilizatia si cultura sunt la loc de cinste in orasel.Palatul regal este in perfecta conditie ,parcul alaturat ,cu cateva obiecte de arta noua si veche reprezinta un loc bun de relaxare .Muntii te privesc pe tine ca pe o mica gaza intr-un mare univers ..
Oamenii inca traiesc epoca de aur a vremurilor trecute ,Mozart este prezent in fiece casa cu cate un album,cu o fotografie ,ori mai nou cu o cana cu emblema casei regale si Mozart pe cealalta fata .
Cei de varsta cu mine ,stiu foarte bine unde poti lua o cina traditionala ,iar Jocurile de iarna de oriunde sunt tinute , austriacul le priveste cu mandrie ,si se roaga in sinea lui pentru o medalie ,si pentru o recunoastere mondiala a natiunii sala inca o data .
Vioara ,acest instrument care iti incanta auzul ,este prezenta in viata lor.Copii lor urmeaza liceul cu profil muzical din localitate ,iar apoi iau drumul facultatii la Viena.
Mirosul de strudel iti desfata simtul gustarii unei parti din bucataria culinara a Austriei.Berea locala iti taie rasuflarea ,ingredientele iti spun povesti vechi cu printi si printese , cu regi si regine ,cu comploturi si nunti de conveninta , ori ca asa era vremea o data .
Magia se intampla in zilele noastre ,umbra marelui imperiu ce a fost o data o putere importanta in Europa este inca prezenta ..

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.