Wednesday 16 February 2011

Azi ..politica !


La ultimele alegeri prezidentiale din Romania ,pe langa omul liber obisnuit care se ducea la vot ,am observat la stiri ca si cei care sunt incarcerati au drept de vot.
Oare este posibil ca intr-o tara care se vrea democrata ,cei care stau in inchisori sa aiba aceleasi drepturi ca cei care sunt in libertate ,ca cei care nu au facut lucruri rele pentru societate ?
Asta este justitie democratica ?
Nu e de mirare ,ca inchisorile sunt pline ,conditiile de trai din ele mai bune decat in libertate ,iar libertatile ca cetateni ai UE si ai Romaniei au acelasi drepturi ca oamenii care muncesc ,platesc taxe ,se chinuie sa traiasca cu o gramada de probleme in jurul lor etc ..
Ar trebui dizolvat dreptul de vot pentru persoanele care sunt in inchisoare ?
Voi ce credeti ?Exista justitie dreapta pentru un cetatean obisnuit si unul pus pe rautati ?

2 comments:

  1. Teoretic, cei care candideaza sunt verificati daca au dosare penale sau nu, deci detinutii nu pot vota unul de-al lor, adica un infractor. Iar puscariasii au si ei dreptul de a avea opinii economice, sociale, politice. Nu poti sa retragi dreptul de a vota cuiva, asa cum nu poti sa-i retragi cetatenia unui nativ. Dar parca sunt si cazuri in care se retrag drepturile cetatenesti.

    Din alt punct de vedere: daca nici puscariasii nu vor vota in Romania, atunci ce prezenta la vot s-ar astepta? Si asa prezenta e atat de mica, incat se pune problema daca intr-adevar politicienii ne mai reprezinta. Realitatea e ca oricum nu ne reprezinta, chiar daca prezenta la vot ar fi de 100%, ei sunt din alta lume, nu din lumea noastra, cu problemele noastre.

    ReplyDelete
  2. Si atunci cel care sta in inchisoare are aceleasi drepturi umane ca oricine care nu face rau .
    Eu nu sunt de acord cu asta-ai facut rau ,trebuie sa platesti ,luandu-ti dreptul de vot.Nu uita ca orice decizie politica influenteaza intr-un fel viata celor din inchisoare.De aia unii dintre ei ies mai repede de termenul stabilit ,pentru fapte de viol ,fraude etc ,iar cel pagubit nu i se mai face dreptate .

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.