Thursday 22 October 2009

Evadarea


  Evadarea din cotidianul citadin a devenit zilnic un subiect fierbinte de discutie. O simpla iesire in parc , la munte , la mare , au devenit un lucru de pretuit si de dorit cat mai des posibil .

   Ideea de a cumpara o casa la tara , nu mai este o noutate , stilul de viata de la oras , agitat si obositor , se poate inlocui foarte simplu cu stilul linistit de la tara , care iti da o stare de energie si te revigoreaza in totalitate - fizic , dar mai ales psihic .

    Se vehiculeaza tot mai des , ideea de retragere intr-un loc linistit , dar oare nu si tara a devenit un loc plin de agitatie , de activitati similare orasului ? Monotonia ca - "aici nu se intampla nimic " , ori " aici este o liniste de mormant " , sunt cam disparute . Viata taranului s-a schimbat si ea , modernismul a ajuns la el acasa , viata tihnita ,linistita de care s-au bucurat parintii lui a disparut de mult timp ,animalele , martore la schimbarile vietii , de mult nu mai sunt pe pajiste , acum le-au inlocuit cele de la supermarket .

  Viata taranului roman , si nu numai a taranului roman  , s-a schimbat mult , iar noutatile i-au navalit mintea si spiritul . 

  Putinii tarani romani care inca au mai ramas curati si credinciosi invataturii pe care au primit-o si pe care au jurat sa o duca mai departe , sunt pe cale de disparitie .., traditiile mor o data cu ei , spiritul romanesc moare o data cu ei ..

   Pasarea Phoenix romaneasca se va mai trezi din cenusa ??

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.