Thursday 17 June 2010

Avort


Mama am sa iti scriu ceva important .Sunt insarcinata .Nu pot sa ma gandesc sa tin copilasul din motive bine stiute si de tine ,si de mine.Iubitul meu nu vrea sa ma ajute sa tin sarcina ,iar singura solutie ar fii avortul.
Am fost la doctor si mi-a spus ca inca mai pot face ceva ,incat sa nu imi afecteze sanatatea .Am 20 de ani , nu pot sa imi incetez visurile de a avea o viata fara griji ,iar acest copil mi-ar lua tineretea ,mi-ar lua totul..totul s-ar oprii la el.
Inca nu mi-am terminat scoala ,examenele nu le-am promovat pe toate ,iar siguranta unui camin cu iubitul meu nici nu este in discutie.
Decizia este a mea , si cu siguranta asa voi face.

Tu ce decizie ai lua ?Ai lua viata unei fiinte inocente?
Avortul ar trebui interzis ori ar trebui sa se faca mai in amanunt lectii de educatie sexuala in scoli ?

9 comments:

  1. eu nu as avorta. e pacatul cel mai mare: sa omori o parte din tine, viitorul tau.

    ReplyDelete
  2. btw, te-am adaugat in Blogroll :D

    ReplyDelete
  3. Parerea mea este ca orice femeie(femeie,nu fata) a facut cel putin o data avort. Este trist sa omori un copil ,mai ales cand stii cum arata dupa avort. Dar nici sa-l dai spre adoptie nu este o idee mai buna , de cele mai multe ori, la o varsta mai mica , reusesti sa te atasezi de copil in acele luni in care este in tine. Eu sincer cred ca as face avort , dar m-as ura pentru asta .

    ReplyDelete
  4. Buna Dianna. Cred ca tema are multe raspunsuri pro si contra .
    Un raspuns pro ar fii ,ca adoloescenta nu este pregatita pentru asa ceva.
    Un raspuns contra ,ea decide sa ia viata unei persoane nevinovate ,si nu are trebui moral sa se intample asa,indiferent de societatea in care traieste .Multumesc pentru adaugarea blogului meu in blog roll ,am sa te citesc si eu .
    Pentru Shwarzalbenheim :bun venit pe blogul meu.Sunt de acord cu tine , am cunoscut femei ce au facut mai mult de un avort ,si sincer in sinea lor le parea rau pentru ce facusera ,dar fapta era deja consumata .

    ReplyDelete
  5. sunt pro avort in general. Oricum decizia o poti lua numai tu. Inainte de a decide, trebuie sa te gandesti intai la soarta copilului. Cred ca el este cel mai important acum. Are mare nevoie de parinti, de dragostea lor, de bani. Cantareste bine decizia.

    ReplyDelete
  6. Pentru Cristi M: am descris cazul acesta , dar nu sunt eroina principala a ce am descris .Multumesc lui Dumnezeu ca nu am de luat asemenea decizii .

    ReplyDelete
  7. eu am 15 ani si jumatate si daca as fi pusa intr-o situatie asemanatoare nu as avorta. Nu as putea trai stiind ca am omorat un copil, inca nenascut, care stia/simtea ca urmeaza a fi omorat de catre propria-i mama. Daca l-as omori pe el m-as omori si pe mine.

    ReplyDelete
  8. Cred ca cele care fac asta,adolescente ori nu sunt constiente de ceea ce fac ,si incet-incet banuiesc ca se obisnuiesc cu ideea ca au omorat o viata .

    ReplyDelete
  9. Pentru persoana cu numele ala lung cu sch: nu, nu orice femeie a facut avort. Dar si eu cunosc cateva care au intrerupt sarcina si nu, nu le-a fost usor sa ia aceasta decizie. Pe una am imprumutat+o eu cu bani. Mi-a parut rau dar a fost deciyia ei.

    Intr-un caz era o situatie foarte incurcata, intr-altul era vorba ca mama nu putea tine sarcina - a ramas foarte repede dupa o cezariana...

    Oricum decizia este a mamei, dar ar trebui sa existe grupuri de suport pentru aceste persoane incercate si da, sa existe mai multe ore de educatie sexuala. Toti, si femei si barbati, se gandesc ca lor nu li se poate intampla sa aiba un copil pe nepusa masa. Dar se poate :))

    Pana si noi care stim ce ne asteapta - primul copil a venit "spontan" - nu ne dorim acum inca un copil (de fapt ne dorim dar...) ne mai trezim in situatia de a nu ne proteja. Am observat ca in geenral barbatii au tendinta sa delege responsabilitatea protectiei: daca nu le spui, nu pun prezervativ ca oricum lor le place fara, etc... Si cand ii intrebi (la sfarsit ca doar nici tu n+ai avut chef sa te opresti): dar daca as ramane... ce ai face? se inveryesc :))

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.