Saturday 19 June 2010

Experimente pe animale


Pe baza raportului Buav.org ,anual 27 de milioane de animale sufera de experimente ,teste .Conditiile in care sunt tinute aceste animale ar face pe orice om sa se intrebe cu ce au gresit de au ajuns in situatia actuala .
Traficantii de animale au crescut o data cu boom-ul econnomic din ultimii ani ,de peste tot .
Numeroase companii de infrumusetare fizica ,au inflorit ,datorita numeroaselor teste pe animale ,una din companii fiind celebra P&G.Compania este prezenta peste tot ,ea detinand monopolul pe piata produselor de infrumusetare .
Animalele ce au ghinionul de a ajunge victime de laborator sunt :caini ,pisici ,porci de Guineea ,soareci ,sobolani .
Conditiile in care sunt tinute aceste animale pana ajung la laborator sunt de multe ori sub orice critica .
Asupra binecunoscutei companii ,anual in marile orase ale lumii au loc boicoturi .Anual milioane de oameni doneaza fonduri financiare pentru oprirerea fenomenului .O alta companie care se ocupa cu aceleasi lucruri marsave ,este Herbal Essence .
Parerea Pro:datorita experimentelor pe animale ,cercetatorii au descoperit noi metode de combatare a cancerului pulmonar .Datorita testelor numeroase medicamente sunt concepute pentru a oprii bolile incurabile.
Parere Contra :drepturile animalelor la viata sunt incalcate ,asta insemnand totodata ca democratia nu este respectata .
Animalele sunt tinute in conditii inumane ,sufera diferite experimente pe baza de medicamente ,iar la finalul testelor sunt omorate ,asta daca nu mor in timpul testelor.
Care este parerea ta asupra subiectului ?Esti pro sau contra ?
Stiinta ar trebui "iertata "pentru sacrifiicile pe care le face in numele umanitatii ?

2 comments:

  1. Cred ca problema trebuie vazuta din alt punct de vedere. Nu PRO si CONTRA!
    Eu sunt de parere ca: ceea ce nu poti crea, nu distruge!

    Cred ca nu este nevoie sa faci experimente pe animale ca sa gasesti solutia pentru cancerul pulmonar sau mai stiu eu ce boala.

    Inchipuieti ca, undeva in Univers, exista niste fiinte care au coeficientul de inteligenta 500 sau cat vrei tu. Foarte dezvoltati din punct de vedere tehnologic, cu resurse pe care noi nici in imaginatia noastra nu le-am putea descrie. Este dreptul lor sa faca experimente pe noi? Pentru ca pentru ei, noi nu suntem decat niste soareci de laborator.

    ReplyDelete
  2. Buna argumentatia .Dar chiar si asa ,animalele nu ar trebui folosite pentru experimente.Cine stie poate in viitor or sa vina fiintele alea dezvoltate ,sa nu ne mai ignore atata ,sa faca experimente pe noi .Asa cred ca si-ar lua revansa miile de animale sacrificate anual.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.