Monday 19 October 2009

Singuratate


    De cand suntem copii , societatea ne invata sa fim sociabili , sa fim deschisi la suflet , sa fim buni si darnici .Momentele de solitudine nu sunt permise , poate doar atunci cand dormi , ori te ocupi de igiena intima . O data cu inscrierea la scoala , colectivul dar si prietenii se maresc , iar momentele de singuratate scad. Singuratatea devine ceva pretios numai al sufletului tau , numai al ratiunii tale .
    Evenimentele si cursul monoton al vietii tale incep sa vina cu o repeziciune la care simti ca tu esti spectator si nu actor .Actorul din tine , ramane undeva inlauntrul tau , urli de multitudinea de prieteni din jurul tau , bunatatea si sociabilitatea ta devine sa te faca sa te simti din ce in ce mai rau . Tigara pe care o fumezi incepe sa iti devina prietena , ei ii spui durerile si bucuriile tale , cu imparti norocul  dar si ghinionul . Fumul de tigara te face sa visezi mai des , mai mult ...
   Eu cred ca mai " prinzi " ceva momente de libertate atunci cand esti student(a), libertatea si singuratatea aceea te marcheza , te face mai puternic , mai cu picioarele pe pamant.Esti constient de visele , de planurile pe care ti le faci ca se pot indeplini ori nu , ca se pot face reale ori ar putea ramane numai planuri .
   Momentul cel mai valoros al vietii tale ,se intampla atunci cand iti intalnesti sufeltul pereche , jumatatea .Singuratatea ta numai este numai a ta , este a amandorora , singuratatea devine ceva mult mai important decat sociabilitatea cu prietenii .
  Iti doresti singuratatea in doi din ce in ce mai des , mai plina de bucurie , mai plina de viata .
Solitudinea ta s-a sfarsit pentru totdeauna , o data cu intalnirea persoanei iubite .
Dorinta ta de singuratate s-a sfarsit si ea , planurile s-au naruit in fumul de tigara uitata de tine .Fumul de tigara este singurul tau martor al planurilor , al viselor si al dorintii tale de a fi singur , de a fi unic , de a nu fii social . 

2 comments:

  1. Frumos,felicitari.

    ReplyDelete
  2. Am scris ceea ce am simtit ,ma bucur ca iti place ce scriu !!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.